Златен медал на Хонконгска международна математическа олимпиада (HKIMO)

Над 11 400 хиляди участника от Казахстан, Украйна, Виетнам, Мианмар (Бирма), Иран, Тайланд, Индонезия, Китай, Сингапур, Хонконг, Киргизстан, Индия, Лаос, Шри Ланка, Узбекистан, Азербайджан и България, на възраст от 6 до 8 години, успяха да се класират на финалния кръг на Хонконгска международна математическа олимпиада (HKIMO) тази година. Учениците са разделени в 10 нива, групи. Всеки от тях има на разположение 120 мин., за да реши 30 задачи , като те са от следните пет области: логическо мислене, аритметика/алгебра, геометрия, теория на числата и комбинаторика. Най – оспорвана бе надпреварата във втора група – от осем до девет години. С гордост съобщаваме, че именно в нея Борис Борисов Стоичков, ученик от 3. В клас, успя да завоюва златен медал и да представи достойно не само нашата страна, но и нашето училище.
Желанието на г-н Уонг Тин Сихуан (създателят на HKIMO), както и на екипът му от съорганизатори, е все повече ученици-не само тези,които имат афинитет към математиката – но именно децата, които все още развиват талантите си, да открият красотата на тази наука-все пак тя е навсякъде около нас.
Затова пожелаваме на Борис Стоичков и на всички ученици, в чиито сърца гори любовта към Знанието, да продължават да развиват своите таланти, да вярват в себе си и да не спират да вървят все напред и нагоре по пътя към успеха!