Подари – стопли сърце

В навечерието на Коледа сме! Коледа е празник на надеждата, на любовта между хората, тя е символ на добротата. Най-хубавата част от годината, в която сме малко по-добри, по-усмихнати и щастливи. Коледа – време всеки да потърси в себе си искрата, да си спомни, че въпреки многото трудности, доброто съществува. Ние го носим в нас. Тази година в училище, всички заедно- ученици, учители и родители, се обединихме в осъществяването на обща кауза, която нарекохме – “Подари – стопли сърце”. И тъй като имахме голямо желание да зарадваме повече хора, всеки клас си избра по какъв начин да се включи в каузата. Споделяме пъстротата от добротворства:

1.а, 1.б, 1.в, 1.г класове, заедно с техните родители и учители ще изработят коледни картички, ще съберат парична сума и хранителни продукти, които ще дарят на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания “ Олга Скобелева”.

2.а, 2.б и 2. в се обединят в обща кауза – ще съберат средства за закупуване на зимни дрехи и обувки за децата от домовете ЦНСТ,,Майка Тереза“ и ЦНСТ ,,Детска къща“.

3.а клас – сумата, която ще бъде събрана на благотворителния базар от 3.а клас, ще бъде преведена по банкова сметка, която набира средства за семейството на Веселин Солаков и съпругата му Радост Илиева – музиканти по професия и родители на две малки деца. За огромно съжаление и двамата родители през няколко месеца са диагностицирани с онкологични заболявания и са започнали своето лечение в Турция с непосилни за тях суми.

3.б клас ще подготвят коледни подаръци на децата от Детска къща в Коматево. Ще ги занесат лично и ще ги изненадат с кратка програма.

3.в клас са избрали две каузи – част от средствата, които ще съберат, ще дарят на приют за бездомни животни, а останалата част- на деца сираци с музикален талант, които се обучават по програма на Операта.

3.г клас ще дарят средства на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания Тракия 2, гр. Пловдив.

4.а клас ще се включат в Подкрепа за ДАНИ чрез фондация “Нощ на ангелите”.

4.в клас ще поемат инициативата – Деца помагат на деца.

4.г клас вдъхновени от инициативата на първокласниците, заедно със своите родители и учители, ще изработят коледни картички, ще съберат парична сума и хранителни продукти, които ще дарят на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания “ Олга Скобелева”.

5.а клас ще зарадват за Коледа госпожа Жана Кръстева – пенсионер, дългогодишен преподавател в ОУ „Алеко Константинов“.

5.б клас ще се включат в инициатива “От дете за дете” и ще изработят коледни картички с послание за всеки ученик от 1.б клас.

5.в клас – единодушно учениците са решили вместо коледни подаръци, които всяка година си разменят, да съберат сума и да се включат в благотворителна кампания в подкрепа на Зара-десетгодишно дете с тежка диагноза.

6.а клас ще посетят Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, гр. Пловдив- център за настаняване на деца от семеен тип.

6.б клас -вдъхновени от идеята на 7.в клас, ще закупят коледни подаръци – за семействата си и за съучениците си, от онлайн магазина към фондация “Нощ на ангелите”.

6.в клас ще изненадат своята съученичка Кремена Загорчева – дете с детска церебрална парализа.

7.а клас и 7.б клас ще подготвят коледни подаръци за деца от Дом за сираци в гр. Пловдив.

7.в клас ще закупят коледни подаръци – за семействата си и за съучениците си, от онлайн магазина към фондация “Нощ на ангелите”. Целта е ясна – заедно да подадат ръка на различни благотворителни каузи, да стоплят нечие сърце.

7.г клас ще посетят Къща от семеен тип в гр. Пловдив и ще изненадат децата с подаръци.