Музикално пътешествие от таланти на НУМТИ „Добрин Петков“ за ученици от ОУ Алеко Константинов“

Вълнуващ и интересен концерт, организиран от учителя по музика в ОУ „Алеко Константинов“ Искра Койчева, събра ученици от Основното училище „Алеко Константинов“ и талантливи млади музиканти от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ – Пловдив. Събитието се превърна в малък празник, както за изпълнителите, така и за преподавателите на децата от двете училища.

Малките възпитаници на ОУ „Алеко Константинов“ бяха очаровани от разнообразието от музикални инструменти, представени много талантливо и интересно от учениците от НУМТИ. С голямо любопитство учениците от ОУ „Алеко Константинов“ слушаха изпълненията на малък барабан, ксилофон, цигулка, виолончело, флейта и кларинет. Изпълнителите и преподавателите от НУМТИ същевременно обясняваха и историята и тънкостите на всеки от инструментите.

В края на импровизирания концерт учениците от 5а, 5в и част от 7г на ОУ „Алеко Константинов“, с помощта на талантливите музиканти на НУМТИ „Добрин Петков“, получиха първите си музикални уроци по свирене.