Нашите Коледни каузи 2023

Учениците от 2.клас и техните родители изработиха предмети, свързани с Коледа. Всички се обединиха около каузата да се закупят обувки и якета на децата от дом „Майка Тереза “ и „Детска къща“. На благотворителния базар бяха събрани 2200 лева. Представител на СБМ връчи на г-жа Найденова благодарствена грамота.

5а клас зарадва г-жа Жана Кръстева, дългогодишен учител в ОУ „Алеко Константинов“, като я посети и и поднесе коледен подарък и лакомства!

В каузата “ Подари – стопли сърце“ учениците от 5в единодушно взеха решение да съберат сума и да се включат в благотворителната кампания „Запази усмивката на Зара“.

На 18-ти декември четири ученички от 3 б клас с класната си ръководителка Анета Терзиева посетиха Детска къща към Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи в кв. Коматево. Децата бяха впечатлени от съчетанията на гимнастичките от СК „Тракия“ Александра Бучкова и Каролина Илиева, от песента на Вяра Николова и Ивана Щипкова и забавните игри с гостите. Голяма радост им доставиха подаръците, които бяха подготвили третокласниците и техните родители. На раздяла децата, гости и домакини си обещаха нови вълнуващи срещи.

Първокласниците, учениците от 4г клас, класните им ръководители и родители се включиха в Коледната кауза „Подари – стопли сърце“, като дариха сумата от 2860 лв. на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“.

5б клас- „От дете за дете“- изработване на новогодишни картички с поздрав и послание за първокласниците от 1б клас и техните учители- г-жа Търева и г-жа Иванова.

7.в клас закупиха коледните си подаръци – за семействата си и за съучениците си, от онлайн магазина към фондация “Нощ на ангелите“. Щастливи и доволни сме!

7.г клас със своя класен ръководител г-жа Калофоридова и родители посетиха дом за деца, изоставени от родителски грижи, от семеен тип в град Пловдив. Всяко дете получи подарък, коледна торбичка с лакомства, които бяха закупени със събраните средства от семействата на учениците.

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници учениците от 6.а клас с класен ръководител Надежда Друмева посетиха комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“ и поднесоха своите подаръци за момичетата от Преходното жилище. Шестокласниците зарадваха децата с разнообразни настолни игри, книжки, коледни сувенири, изработени от тях, и лакомства. Доброто дело остави радост и усмивки по лицата на нашите ученици и на момичетата от Преходното жилище.