Утринна гимнастика с Енчо Керязов

Световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов дойде тази сутрин в двора на ОУ „Алеко Константинов“, за да направи десетминутна загрявка, която да тонизира децата преди началото на часовете.

„Целта е да подготвим тялото за работа през деня. Искам да усетите ползата от това и да се забавлявате“, обърна се Керязов към учениците.

Упражненията са разработени с помощта на Националната спортна академия. Те са лесни и не изискват специална подготовка или екипировка, но са приятни и ободряващи. Инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав“ на Керязов, който е зам.-кмет на община Ямбол, стартира първо в тамошните училища, а на 20 май т.г. ще се проведе първото национално състезание. В него ще вземат участие 46 училища, а председател на комисията, която ще избере най-оригиналната утринна загрявка, е легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева.

Според Керязов децата трябва да се включват не по задължение, а с желание, сами да решават какви упражнения да изпълняват, както и музикалния съпровод. На финала на тазсутрешната загрявка шестокласници наобиколиха акробата, за да питат как поддържа тялото си в такава перфектна форма, а четвъртокласничката Дария направи с негова помощ стойка на ръце.

БНТ – Играй гимнастика, бъди здрав