Наши събития

Коледен концерт на учениците от ОУ “Алеко Константинов” –  град Пловдив

Коледа е празник за сърцето. Коледа е магия, смях и мили думи,  топли мигове и жестове към любимите хора.  “Да отворим душите си за добро!” – с такова пожелание на 20 декември 2022 година, в Конгресния център на панаира, всички ученици от 1. до 7. клас посрещнаха своите гости на коледен концерт. Участниците показаха впечатляващи вокални и хорови изпълнения, клавирни умения, завидна техника при свирене на блок флейта, както и прелестни изяви в спорта и фолклорните танци. Залата трудно успя да побере публиката – гости и  стотици родители, дошли да аплодират своите малки таланти. Изпълненията предизвикаха много радост и пред коледно настроение, стоплиха сърцата на всички присъстващи.

Да отворим душите си за добро!

16.12.2022 г. бе особено емоционален ден за малките ученици от ОУ „Алеко Константинов“. Заедно със своите родители децата от училището събраха и предадоха 700 кг. отпадъци и бяха първенци в акцията на Екопак. За награда получиха специален кът за почивка с място за игра, телевизор и топки. В деня на откриването представители на Екопак поздравиха учениците, връчиха купа на директора на училището – г-жа Найденова и проведоха забавни игри с много награди. 

Награда от Екопак 2022 г.

Отново с подкрепата на родителите вече е готова и класната стая на открито. Учителите се включиха с труд. Училището осигури необходимите материали и те изрисуваха коридорите във филиала. Така, с грейналата елха, учители и родители превърнаха сградата в уютно, приятно и желано място за малките

Коридор-филиал

На 16.12.2022г. във филиала на училище „Алеко Константинов“ се проведе „Весел час на математиката“. Учениците от I клас показаха колко много са научили за тези няколко месеца. Техни гости бяха много родители, учители и ръководството на училището. Специален гост на малките ученици бе г-жа Пакова – началник на РУО – Пловдив. Тя поздрави децата, техните родители и учители с настъпващите Коледни празници. Г-жа Найденова, директор на училището, пожела на всички участници в празника много здраве, усмивки и шестици, а на родителите благодари за подкрепата и съпричастието към живота на училището.

Забавен час на математиката 1 а клас 12.2022 г.

Забавен час на математиката 1 б клас 12.2022 г.

Коледно тържество на 1 в клас 12.2022 г.