160 години от рождението на Алеко Константинов

1 и 2 клас

Учениците от първи и втори клас отбелязаха седмицата, посветена на 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов. Те се включиха в инициативата, като дорисуваха и оцветиха портрет на патрона на училището. Написаха старателно един от известните цитати на Щастливеца. Второкласниците разказаха на учениците от първи клас няколко любопитни факта за живота и творчеството на знаменития автор.

3 клас

Учениците от трети клас отбелязаха 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов с рисунки посветени на живота и творчеството на писателя. По групи работиха по една от следните теми:
-„Домът на Алеко“ – пейзаж;
-„Щастливеца“ – портрет на Алеко Константинов;
-„Алеко Константинов и вечните му герои“ – рисунка на любим персонаж от произведенията на Алеко Константинов.
Готовите рисунки подредиха в плакат посветен на твореца.

4 клас

Учениците от четвърти клас изготвиха табла по повод 160 години от рождението на Алеко Константинов и научиха интересни факти от живота му с помощта на мултимедийна презентация.

ГЦОУД 2а клас

5 и 7 клас

На 13.01.23 година (нов стил) се навършиха 160 години от рождението на Алеко Константинов.
Учениците от V -VII клас посветиха седмицата от 09.01.23 до 13.01.23 г. на патрона на нашето училище под надслов: “С Алеко в сърцето!”. По време на голямото междучасие, седмокласниците участваха в радиопредавания, чрез които запознаха своите по-малки съученици с тънкия усет и силното перо на Алеко.
Вдъхновени, всички в часовете по изобразително изкуство пресъздадоха един от най-известните Алекови герои – Бай Ганьо, направиха и впечатляващи портрети на Щастливеца – създадоха прекрасна изложба в коридорите на училището.
Алековата седмица приключи с литературно четене в библиотеката на училището – с пожелание да пребъде словото – чрез нас и с нас! С Алеко в сърцето!